HTML

Elgondolkodtató hétköznapok

Érdekes dolgokat látok, ezeket szeretném közkinccsé tenni. Reménykedve abban, hogy valaki megérti, miről is írok, vagy ha nem, akkor: "Tudja is meg mindenki örök tanulságul..."

Friss topikok

Linkblog

Barcelona

2010.10.07. 15:11 Zenebona

Nemrég érkeztem meg egy városból -ez volt Barcelona- és sok mindenen elgondolkodtam.

Adott ez a város, ami él, létezik, zsong. A közlekedése olyan, hogy ha Budapesten ennyi autót kellene mozgásban tartani, egy hét alatt se jutnának el rendeltetési helyükre. Rendszerezettek az utcák, van helye a bicikliseknek és senki nem akar senkit kitiltani az utcákról.

Ha egyszer valaki Budapestet világvárosnak akarná nevezni, és még lehetősége is van tenni a városért, menjen el a Katalán fővárosba és nézzen szét.

-Annyi autó, hogy se vége se hossza a forgalomnak. (Nem a dugónak!)

-Épül a kilencedik és a tizedik metróvonal. (Először még a darukat is valami modern szobornak néztem, annyira illeszkednek a városképbe.) Minden hivalkodás nélkül.

-1920 környékén a két város még kb azonos feljettségi szinten volt, és talán még a háború utánig is. Most... ne kérdezd.

Budapesten minden bezár ötkor. Jó közelítéssel. Akkor minek jönnének ide a túristák? Az ottani éjszakai élet valami csoda! (már magyar viszonylatban)

Apróságokból tevődik össze a kép. Bárhol fizet az ember, centre pontosan adnak vissza. A számla korrekt és áttekinthető.

Csak gondolkodom, kicsit elszaladtak a képek a fejemben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezisbiatorbagy.blog.hu/api/trackback/id/tr242353781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása